E-learning (4)

26. července 2016 v 15:30 |  For David
Next lesson: 28th July, 3.30pm
Highlight for correct answers


Last lesson review


Question tags


1) You'll be careful, won't you?
2) Sarah went to Harvard, didn't she?
3) He doesn't drive very well, does he?
4) You wouldn't do that, would you?
5) He's Janine's brother, isn't he?
6) If you mix blue and yellow, you'll get green, won't you?
7) Rich people buy fancy cars, don't they?
8) Giovanni is a common Italian name, isn't it?
9) You won't forget to buy the milk, will you?
10) That mass shooting in Wyoming was a tragedy, wasn't it?


Language review


Choose the correct pair, and then word from last lesson's excersize

1)
a) His mother was displeased after he got an F on the Geography project.
b) Janine was unhappy for a long time after her cat died.

2)
a) When Columbus discovered the New World he was hailed as a hero despite the many atrocities he commited.
b) I've recently found out that you can use baking soda to help clean most stains.

3)
a) Jason gave up smoking after his Uncle died of cancer.
b) According to one Greek myth, Theseus abandoned Ariadne on the island of Naxos.

4)
a) Look at Oddyseus, he is the model of the Ancient Greek hero.
b) For many people Martha Stewart is the ideal housekeeper.

5)
a) My mother retired when she turned 60, now she stays at home and babysits her grandchildren.
b) I thought I'd go mad when the coffee machine stopped working! I need coffee for studying.


Listening



  • (1) You overhear a young man talking about his first job.
  • How did he feel in his first job?
  • Answer:
  • · Possible answers:A) BOREDB) CONFUSEDC) ENTHUSIASTIC
  • (2) You hear a radio announcement about a dance company..
  • What are listeners being invited to?
  • Answer:
  • · Possible answers:A) A SHOWB) A TALKC) A PARTY
  • (3) You overhear a woman talking to a man about something that happened to her.
  • Who was she?
  • Answer:
  • · Possible answers:A) A PEDESTRIANB) A DRIVERC) A PASSENGER
  • (4) You hear a woman talking on the radio about her work making wildlife films.
  • What is her main point?
  • Answer:
  • · Possible answers:A) BEING IN THE RIGHT PLACE AT THE RIGHT TIME IS A MATTER OF LUCK
    B) MORE TIME IS SPENT PLANNING THAN ACTUALLY FILMING
    C) IT IS WORTHWHILE SPENDING TIME PREPARING
  • (5) You hear part of a travel programme on the radio.
  • Where is the speaker?
  • Answer:
  • · Possible answers:A) OUTSIDE A CAFÉB) BY THE SEAC) ON A LAKE
  • (6) You overhear a woman talking about a table-tennis table in a sport shop.
  • What does she want the shop assistant to do about her table-tennis table?
  • Answer:
  • · Possible answers:A) PROVIDE HER WITH A NEW ONE
    B) HAVE IT PUT TOGETHER FOR HER
    C) GIVE HER THE MONEY BACK
  • (7) You hear part of an interview with a businesswoman.
  • What is her business?
  • Answer:
  • · Possible answers:A) HIRING OUT BOATS
    B) HIRING OUT CARAVANS
    C) BUILDING BOATS
  • (8) You hear a man talking on the radio.
  • Who is talking?
  • Answer:
· Possible answers:A) AN ACTORB) A JOURNALISTC) A THEATRE-GOER
  • © www.englishaula.com - All rights reserved


Highlight for correct answers

1E, 2B, 3B, 4C, 5C, 6B, 7A, 8A


Reading


The Other Jackson


Janet Jackson, the youngest of nine children, was born in 1966. She became a child star of American TV soaps after being spotted in a television appearance with her brothers, The Jackson Five. In the past ten years she has recorded five albums, the last two of them providing her with twelve American Top Five singles.

Initially overshadowed by her brothers and sisters, she has now become famous in her own right. As a female singing star, only a handful of other artists - Madonna, Whitney Houston and Gloria Estefan, for example provide her with serious competition.

Janet has managed to create a new art form, a mixture of music, dance and fasjion which is perfect for the video age. She is small and rahter shy which makes her seem vulnerable. She is also much more natural than many of today's stars. Janet was born in Gary, Indiana, but moved with her family to the West Coast when she was two. She was brought up in the deluxe Jackson compound in Encino, California, with its own zoo and private cinema. She would turn on the TV to find cartoon likenesses of her brothers dancing to "ABC" and "I want you back".

By the age of seven she was performing in the family's live stage act. Janet and her brother Randy would do impressions of Sonny & Cher, W.C. Fields and Mae West. Then came her enrolment in Valley Professional, a school for children in the entertainment business, small parts in TV serisou and a recording contract with A&M Records.

At the age of eighteen she moved away from the family to live in New York. She then secretely married Motown singer James DeBarge. The marriage only lasted sixty days and ended in annulment. "All my life I had people telling me what to do. I wanted to do something on my own. So I ran away to get married."

Janet came from a large, tight-knit family with a dominant and ambitious father who turned from his own minor music career to direct those of his children. Trying to become independent and grain control of her life must have been very difficult. It would be understandable if she had had to give up some things. Does she have any regrets?

"No, none. If I had my life to live all over again, I'd do it exactly the same. Everything I experienced, good or bad, was for a reason, and that was to prepare me for today and tomorrow."

1) How did Janet Jackson become a TV star? a
a) Someone saw her performing with her brothers on TV.
b) Her brothers saw her performing on TV-

2) Why was her childhood unusual? b
a) It was exciting because her family moved so often.
b) It was unusual because her family were very rich and famous.

3) Why did she move away and get married? a
a) Because she wanted to be independent.
b) Because she didn't want anyone to come to the wedding.

4) How does she feel about her life so far? b
a) She feels sorry about some of the things she did.
b) She doesn't regret anything because she feels it all happened to prepare her for the life she leads.

Look again at the text and find words which mean:

a) made to appear less important (paragraph 2)
overshadowed
b) a small number of people (paragraph 2)
a handful of people
c) can be understood (paragraph 7)
understandable
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama